Dzisiaj:
Piątek, 5 grudnia 2025 roku
Anastazy, Gerald, Geraldyna, Kryspina, Krystyna, Pęcisława, Saba

ZAPROSZENIE NA WARSZTATY EKOLOGICZNE

31 lipca 2025 | Brak komentarzy

Stowarzyszenie Samorządów Powiatu Dąbrowskiego serdecznie zaprasza członkinie Kół Gospodyń Wiejskich i Stowarzyszeń Kobiet z terenu powiatu dąbrowskiego do udziału w wyjątkowych, bezpłatnych warsztatach ekologicznych pn „Tak na EKOcodzienność”.

We wrześniu zaplanowano dwa praktyczne warsztaty, które pozwolą uczestnikom odkryć naturalne sposoby dbania o siebie i swoje zdrowie na co dzień.


Szkolenia przeprowadzi Czesława Adamik – Naturopatka, założycielka firmy – Warsztaty i Szkolenia Edukacyjne Natural Logik. Swoją wiedzę i umiejętności zdobyła w Instytucie Zielarstwa i Terapii Naturalnych w Warszawie. W 2011 roku została nagrodzona odznaką i legitymacją „Zasłużony dla Rolnictwa”, przyznaną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Warsztaty odbędą się w budynku Stanicy Turystycznej w Brniu.
Do wyboru są dwa tematy oraz dwa terminy warsztatów:

1. „FILOZOFIA TWORZENIA KOSMETYKÓW NATURALNYCH”
TERMIN : 02.09.2025 R.
GODZ. 10:00-13:00 (GRUPA MAKS. 25 OS.)
Wspólnie wykonamy:
• krem regenerujący do twarzy z mleczkiem pszczelim,
• balsam do ciała z kolagenem,
• krem ochronny do rąk,
• pomadka ochronna do ust,
• dezodorant naturalny.

2. „ZDROWE FERMENTOWANIE I OXYMEL”
TERMIN: 23.09.2025 R.
GODZ. 15:00-18:00 (GRUPA MAKS. 25 OS.)
Wspólnie wykonamy:
• żywy ocet owocowy – naturalnie fermentowany ocet z owoców, bogaty w enzymy
i probiotyki, wspierający trawienie i odporność,
• żywy ocet ziołowy wzbogacony o wyselekcjonowane zioła, wzmacniający organizm i wspierający równowagę metaboliczną,
• api-oxymel z produktami pszczelimi – tradycyjna receptura z octem, miodem i pyłkiem kwiatowym łącząca właściwości wzmacniające, przeciwbakteryjne i antyoksydacyjne,
• oxymel elektrolity – naturalny napój wspierający nawodnienie organizmu, dostarczający cennych minerałów i mikroelementów,
• syrop oxymelowy z babką lancetowatą – wspierający układ oddechowy i odporność, łączący moc fermentacji i leczniczych właściwości babki lancetowatej.

WYKONANE PRODUKTY UCZESTNICY ZABIERAJĄ ZE SOBĄ!
Każde z warsztatowych spotkań rozpocznie się od krótkiej prelekcji pana Roberta Witka –doradcy ds. klimatu i środowiska, który przypomni uczestnikom najważniejsze zasady prawidłowej segregacji i przetwarzania odpadów. W swojej prezentacji zwróci również uwagę na codzienne sposoby ograniczania ilości wytwarzanych śmieci oraz propagowania idei zero waste w praktyce.
Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego o zakwalifikowaniu decyduje kolejność zgłoszeń. Każda z organizacji może zgłosić na warsztaty maksymalnie 1 osobę.

Chęć uczestnictwa w warsztatach należy zgłosić, dzwoniąc pod numer telefonu: 14 642 24 31 wew. 247, do dnia 26 sierpnia.
Serdecznie zachęcamy do udziału!

Projekt zrealizowano przy wsparciu finansowym Województwa Małopolskiego


Skomentuj (komentując akceptujesz regulamin)